Garant-Uitgevers nodigen u van harte uit op de middagconferentie van

H. Wesseling, S. Langenberg, S. Schillemans,
D. Vandormael & L. Vansina:
 
Over leven in werk


Dinsdag 22 oktober 2013, 14.30 uur – 16.30 uur

Het Boekenpodium
Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen

vlak bij Centraal Station en Parking Centraal
(routebeschrijving)
 

'Over leven in werk' verwijst naar de crisis in het denken over werk. Werken is niet alleen de motor van de economie, maar ook van de samenleving en zelfs van de persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is werk? Hoe kijken we er vandaag tegenaan, nu stijgende werkloosheid als een schrikbeeld voor instabiliteit wordt gezien? Kunnen we het denken over werk wel uitbesteden aan de HR-manager? En zo ja, kan en moet de organisatie voor alles wat met werk te maken heeft een oplossing verzinnen?
 
Deze conferentie - met reflecties uit de praktijk - bekijkt hoe human resource - wat ooit gewoon personeelsdienst heette - zich kan (her)oriënteren en kan inspelen op de vele ethische vraagstukken. Hoe kan HR een integere bedrijfsvoering en organisatiecultuur aansturen en levend houden? Vragen die niet alleen de HR-manager of de 'directie' raken, maar iedere werknemer binnen een organisatie.
 
Hans Wesseling (Denkfabriek HR&Ethiek) en Suzan Langenberg (Campus Gelbergen) werken samen rond de plaats van Human Resources Management in de organisatie. Ze zijn redacteur van het boek Over leven in werk (Cahiers Campus Gelbergen, nr. 2). Sandra Schillemans is directeur-generaal bij Het Opleidingsinstituut van de Federale Overheid - OFO. Danny Vandormael is managing director bij SERIS Belgium. Leopold Vansina is emeritus hoogleraar KU Leuven en oprichter van het International Institute for Social and Organisational Development - IOD Leuven.
 
Deelneming is kosteloos, aanmelding is noodzakelijk

Wilt u aanwezig zijn, klik dan hier
of telefoneer naar Garant-Uitgevers: +32 (0)32312900

Voor meer informatie over het boek, klik hier.
   Wilt u meer weten over andere conferenties, klik dan hier

Garant-Uitgevers
Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen. Tel. 03-2312900 – Fax 03-2332659 – info@garant.be
Koninginnelaan 96, 7315 EB Apeldoorn. Tel. 055-5220625 Fax 055-5225694 info@garant-uitgevers.nl