Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >

Maklu | Garant | Spinhuis


Het Boekenpodium


maandag tot en met vrijdag:
9 uur - 17 uur


Speciale programma's

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl

Maklu is een zelfstandige onderneming, opgericht in 1972. Maklu-publicaties bestrijken het hele juridische domein, met een nadruk op het Belgisch, Nederlands en internationaal recht. Ook de Maklu-uitgaven op het vlak van criminologie en politiewerking hebben een ruim aandeel. Een bijzondere plaats bekleden de Maklu-boeken inzake fiscaliteit.

Maklu publiceerde twee jaar geleden zijn duizendste boek. Elk jaar komen daar circa zeventig nieuwe uitgaven bij. Als vaste pijler in het uitgeeffonds gelden ook tijdschriften voor academici en professionals. Met deze periodieke uitgaven bereikt Maklu een vast lezerspubliek van ruim 18.000 abonnees.

Maklu-publicaties worden zorgvuldig geselecteerd en doorlopen verschillende reviewprocedures. Op academische publicaties voor onderzoeksdoeleinden, zoals proefschriften, worden strikte internationale peer-review standaarden toegepast. Deze zorgvuldige procedure laat jaarlijks slechts een beperkt aantal gepubliceerde proefschriften toe, die wel steeds van hoge kwaliteit zijn. Niet zelden worden zij dan ook bekroond met wetenschappelijke onderscheidingen (bv. Walter Leeën Prijs, Fernand Collinprijs, Prijs Herman de Croo,…).

Voorstellen voor nieuwe boeken of tijdschriften, uit te geven op papier en/of digitaal, zijn altijd welkom. Dankzij de zelfstandige structuur heeft Maklu erg snelle beslissingslijnen. Auteurs kunnen rekenen op een persoonlijke uitgeversondersteuning van de uitgave, van idee naar manuscript tot boek. Ook spreken zij mee in realisatie en marketing. Korte productietermijnen, zorgvuldige prijszetting, stevige promotie en prominente aanwezigheid in de boekhandel geven Maklu-uitgaven alle ruimte.

Meer en meer richt Maklu zich ook op een internationaal lezerspubliek, getuige het toenemende aantal niet-Nederlandstalige, vooral Engelstalige titels. Als lid van het European Union Publishers' Forum en via zijn internationale distributeurs bereikt Maklu een wereldwijd publiek.

Maklu houdt ook geregeld Maklu-Meetings, hoogstaande seminaries. En Maklu treedt op als distributeur voor een selectie van andere uitgeverijen.


Garant is een informatief- en algemeen-wetenschappelijke uitgeverij voor studie, praktijk en onderzoek.

Garant richt de aandacht vooral op boeken als studie-instrument. Dit is een ruim begrip:

    - ‘leer’-boeken voor opleidingen (universiteiten, hogescholen, …)
    - informatieve boeken voor diverse beroepsgroepen (in opvoeding en onderwijs, gezondheidszorg, welzijnssector, bedrijven en organisaties, …)
    - publicaties ten behoeve van de wetenschap-op-zich (proefschriften, onderzoeksrapporten, congres- en symposiumverslagen, libri amicorum, …)
    - boeken voor het brede publiek (ouders, patiënten, geïnteresseerden voor filosofie, geschiedenis, milieu, opvoeding, politiek, psychologie, verkeer, …).

Het aanbod bestrijkt vrijwel het hele gamma van vakdisciplines en belangstellingsgebieden. De auteurs zijn verspreid over alle universiteiten en een groot aantal hogescholen, instellingen, organisaties en verenigingen in Vlaanderen en Nederland.

Garant-Uitgevers werd opgericht in 1990.


Milieuvriendelijke productie

Maklu | Garant | Het Spinhuis uitgevers hechten belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom maken wij uitsluitend gebruikt van chloorvrij en gecertificeerd FSC kwaliteitspapier. FSC (Forest Stewardship Council, mede opgericht door WWF) is een internationale organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert.
Omdat alleen de hoogste eisen voor een sociaal, ecologisch en economisch verantwoord bosbeheer goed genoeg zijn. FSC is momenteel het enige keurmerk voor bosbeheer dat door alle milieuorganisaties wordt ondersteund.

Ook voor het productieprocedé zelf leggen wij de lat hoog. Onze zorgvuldig geselecteerde drukpartners voldoen aan het milieumanagement systeem ISO 14001 of gelijkwaardige kwalificaties.