PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Evamaria Jansen
Stille verhalen. Over verborgen verlies en verlangen.
ISBN: 9789085750437
Number of pages: 200
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 22,70
Publisher : Cyclus
Print-version   Order

About the book:
Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw treurt na jaren nog steeds om het kind dat ze door een abortus nooit kreeg. Een meisje blijft ontredderd achter na de zelfdoding van haar beste vriendin. Een verkrachting blijft geheim. Een oude vrouw herinnert zich hoe ze door armoede gedwongen haar kind in het geheim afstond ter adoptie.

Er is zo veel verdriet dat in het verborgene blijft. Toch nestelt rouw zich vaak diep en blijvend in het leven van een mens. Dit boek grijpt aan. Het geeft de vele vormen van stille rouw eindelijk een stem. De waargebeurde verhalen bieden troost en erkenning aan al wie te kampen heeft met ongezien verlies.

About the contents:
Inhoudsopgave

About the author(s):
Evamaria Jansen is psychotherapeute, gespecialiseerd in onder meer rouwbegeleiding. Zij schreef samen met haar man Ze zeggen dat het overgaat en is vaste columniste voor het Nederlandse tijdschrift Nieuw Gezin. Voor de website van haar psychotherapetisch centrum De Bedding verzorgt ze ook een maandelijkse column. Ze woont en werkt in Gent.


In de media:
Sommige verhalen zijn rauw, andere ingetogen, soms liggen emoties nog erg aan de oppervlakte, soms zijn ze nog onbestemd, onbenoembaar, maar elk verhaal is dapper en mist zijn effect bij de lezer niet.
(Tijdschrift voor Palliatieve Zorg, jrg. 8, september 2012, blz. 23)

Deze aangrijpende en gevarieerde getuigenissen zullen menig hulpverlener, die een taak heeft in rouwbegeleider, sensibiliseren en de brede waaier van verborgen rouw verduidelijken. Anderzijds kan het voor getroffenen een steun zijn en een oproep naar de omgeving om hiermee anders te leren omgaan.
(Boekenkatern Netwerk Palliatieve Zorg Gent-Eeklo, december 2012, blz. 12)