PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Saskia van der Werff en Seline Palm
Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk
ISBN: 9789044137200
Number of pages: 664
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 48,50
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo eenduidig is. Tezamen met een heldere schets van de filosofische achtergrond wordt de bereidwillige lezer voor een aantal praktische uitdagingen gesteld, die als doel hebben het filosofische meesterschap aan te wakkeren.

Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk is een volledig herziene en uitgebreide versie van het boek Filosofische vaardigheden. Praktijkboek (Garant, 2018). De grootste verandering ten opzichte van het eerste boek is dat het geschreven is vanuit een zich steeds verder ontwikkelende filosofische gemeenschap. Belangrijke boodschap van dit studieboek is het leerproces van leerling-gezel-meester. De inspirerende praktijkverhalen en praktische oefeningen dagen de aspirant-filosoof uit. Stap in de voetsporen van filosofen als de Griekse Socrates, de Chinese Confucius en de Afrikaanse Orunmila en geef vorm aan je eigen pad naar filosofisch meesterschap.

About the author(s):
De auteurs Saskia van der Werff en Seline Palm hebben hun ervaring als docent en filosoof vertaald naar dit studieboek. Het is een praktische en toegankelijke handleiding voor studenten filosofie en voor eenieder die het filosofische ambacht in de vingers wil krijgen. De auteurs stellen de filosofische praktijk centraal en illustreren dit alles met verhelderende voorbeelden. Ze zijn beiden als freelance docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht en The School of Life in Amsterdam. Daarnaast zijn ze actief in de filosofische beroepspraktijk.