PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Valérie Frigne
Niet zomaar een boek - Een oplossingsgerichte reis
ISBN: 9789044135817
Number of pages: 136
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 25,20
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:

Een dagboek heeft iets geheimzinnigs. Het belooft inkijk te geven in de diepste roerselen, de geheimste gedachten, de grote en kleine belevenissen die een verschil maken. Het wordt een geschiedenis, een biografie die jou beschrijft, en je daardoor ook bepaalt. Een blauwdruk van een door jou gecreëerde identiteit. Want woorden beschrijven niet de realiteit.
Woorden scheppen de realiteit. Ze belichten geselecteerde aspecten van dat erg complexe geheel… en hetgeen waarop je focust, wordt versterkt. Dat hebben we van Heisenberg geleerd. In de hersenen vormen zich sporen, leert recent wetenschappelijk onderzoek.
Probleemsporen ontstaan bij het focussen op problemen, zodat we riskeren te denken dat we enkel probleem zijn, slachtoffer van ons leven. Oplossingssporen worden gevormd bij het focussen op sterktes, resources, oplossingen en geven een beter gevoel. Ze helpen ontdekken dat we keuzes kunnen maken, dat we greep hebben op ons leven. De toekomst is maakbaar door de manier waarop we haar beschrijven.

In ‘Niet zomaar een boek’ gidst de auteur in die onderneming. De vragen helpen om een eigen, unieke ‘handleiding’ te ontdekken, te behouden wat realistisch naar een gewenste toekomst leidt, te verruimen wat ons belemmert. Ze verleggen de focus van probleemversterkend naar oplossingversterkend, van falen naar successen, van jezelf als ‘lijdend’ voorwerp naar jezelf als ‘onderwerp’ van je leven, een ingrijpende ontdekkingstocht. Voor wie iets extra’s wenst, worden helpende technieken aangereikt.

‘Life is not the way it is supposed to be. It is the way it is. The way you cope with it is what makes the difference.’
(Virginia Satir)

‘Deze reis maakt het verschil. Men weze gewaarschuwd. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.’
(Dr. Myriam Le Fevere de Ten Hove)About the contents:

Inhoudsopgave
VoorwoordAbout the author(s):

Valérie Frigne is een oplossingsgerichte psychotherapeut en creatieve duizendpoot. Ze wil met dit boek eenieder op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het oplossingsgerichte gedachtegoed. Het boek kan je individueel doornemen als een soort ‘self-helper’. Het is ook uitermate geschikt om als koppel of met een vriend of familielid te gebruiken, ook in een groepje. Ze hoopt dat dit boek velen kan inspireren in een zoektocht naar eigen nieuwe ideeën en creatieve oplossingen.