PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


D. Luyten, K. Emmery, I. Pasteels & D. Geldof (Red.)
De sleutel past niet meer op elke deur. Dynamische gezinnen en flexibel wonen
ISBN: 9789044132847
Number of pages: 224
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 23,60
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:

Gezinnen zijn vandaag dynamisch, flexibel en divers, en dus stellen ze nieuwe eisen op het vlak van wonen. Jongvolwassenen nestelen zich in Hotel Mama. Boemerangkinderen keren na een scheiding terug naar het ouderlijke huis. Heel wat kinderen maar ook volwassenen in een LAT-relatie zijn woonnomaden die pendelen tussen twee huizen. Nieuw samengestelde gezinnen zijn de ene week met twee en de volgende met zes. De woonmarkt evolueert minder snel, de nieuwe gezinnen wonen vaak in traditionele woningen. Nieuwe trends zoals cohousing en kangoeroewonen zijn creatieve oplossingen die nog maar voor een minderheid haalbaar of aantrekkelijk zijn. Ook het woonbeleid hinkt achterop. Vele regels blijken het samenwonen of samenhuizen meer te bemoeilijken dan te bevorderen. De sleutel past niet meer op elke deur.
De auteurs geven analyses, visies en suggesties voor een actueler woon- en gezinsbeleid. Want het is tijd om ook in te spelen op de woonbehoeften van hedendaagse gezinnen, niet alleen op die van het traditionele gezin van de vorige eeuw.About the contents:

Inhoudsopgave
VoorwoordAbout the author(s):

Dirk Luyten is doctor in de sociale wetenschappen en master in de stedenbouw en ruimtelijke planning. Hij is lector gezinsbeleid aan de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee en onderzoeker bij het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. Hij is zelfstandig beleidsadviseur woonbeleid (Studio Beleid).
Kathleen Emmery is master in de criminologie en co├Ârdinator van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee). Ze doet onderzoek naar gezinsbeleid in Vlaanderen.
Inge Pasteels is senior onderzoeker bij het Centrum voor Longitudinaal en Levensloop Onderzoek van Universiteit Antwerpen en docent demografie in de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee. Zij co├Ârdineert Scheiding in Vlaanderen en Families in Transitie, Transitie in Families, twee grootschalige interuniversitaire projecten.
Dirk Geldof is doctor in de politieke en sociale wetenschappen en bachelor in de wijsbegeerte. Hij doceert sociologie aan de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee en is onderzoeker bij het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. Hij doceert eveneens aan de opleiding Sociaal Werk van de Karel de Grote Hogeschool en de opleiding Architectuur en Interieurarchitectuur van de Universiteit Antwerpen.