PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


L. Cuyvers
Marxistische economie herbekeken
ISBN: 9789044132199
Number of pages: 310
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 35,90
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:

In 2018 zal het tweehonderd jaar geleden zijn dat Karl Marx werd geboren. Zijn economische inzichten en theorieën werken nog steeds door, maar de wetenschappelijke wereld heeft sinds het verschijnen van Das Kapital niet stil gestaan. Tijd dus om Marx als econoom aan een hedendaagse evaluatie te onderwerpen.
Het marxistische economische model is een coherent geheel van stellingen, die op hun beurt geworteld zijn in een strikt aangehouden methodologie. In dit boek wordt dat model vanuit zijn eigen logica, axioma’s, veronderstellingen en implicaties onder de loep gehouden. Geregeld worden daarbij aanzetten en inzichten vanuit het hedendaagse economische denken geleverd, vooral dan de post-keynesiaanse opvattingen. Het boek richt zich tot een ruim publiek dat geïnteresseerd is in het doorgronden van de economische theorieën van Marx op basis van een ‘no non-sense’-aanpak en ook inzicht wil in hoe de economische erfenis van Marx aansluit bij het huidige economische denken.About the contents:

Inhoudsopgave
InleidingAbout the author(s):

Ludo Cuyvers is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en gastprofessor aan diverse buitenlandse universiteiten. Hij publiceerde verschillende boeken over internationale economie en de sociale gevolgen van de globalisering, evenals vele wetenschappelijke artikels in internationaal gerenommeerde economische tijdschriften.