PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


J. van Acker
Gezinsproblemen oplossen. Opvoedings- en gedragsproblemen toegelicht
ISBN: 9789044125405
Number of pages: 233
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 24,90
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
Heel wat problemen die binnen het gezin opduiken, zijn niet zo eenvoudig op te lossen. De wortels van conflicten liggen vaak erg diep en pogingen om gezinsverhoudingen te verbeteren botsen vaak op onbegrip en onwil. Een helpende hand van buitenaf is daarom vaak aangewezen. In dit boek worden twintig voorbeelden van gezinsproblemen besproken. Ze variëren van gedragsmoeilijkheden bij heel jonge kinderen tot opstandig gedrag bij pubers. In andere casussen gaat het om ruzie tussen de gescheiden ouders of over ouders die zich grote zorgen maken over de ontwikkeling van hun geadopteerd kind.

De besproken voorbeelden weerspiegelen de gezinsopvoeding van deze tijd: de meeste kinderen groeien op bij vader en moeder, anderen bij een alleenstaande ouder, bij holebi’s, bij adoptieouders of gedeeltelijk bij de grootouders.

Ook het medium waarin deze casussen zijn behandeld, is van deze tijd. Ouders signaleerden hun problemen via e-mail aan de therapeut en kregen per kerende e-mail advies en begeleiding.

Hoewel enigszins afstandelijk, laat deze communicatievorm een snelle maar overdachte dialoog toe. Dit boek geeft deze dialogen nagenoeg letterlijk weer en elke casus wordt gevolgd door deskundig commentaar waarin de essentie van de hulpverlening aan gezinnen wordt toegelicht. Daardoor is dit boek allesbehalve een droog theoretisch traktaat, maar een plaats waar concrete vragen over problemen gekoppeld worden aan advies uit de dagelijkse praktijk van de therapeut.

About the contents:
Volledige inhoudsopgave

About the author(s):
Juliaan van Acker is emeritus hoogleraar Orthopedagogiek aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Hij houdt een pedagogische adviespraktijk in Antwerpen.