PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


J. Agten, L. Vervoort, E. Herrebosch & K. Verduyn
Bibliodrama begeleiden. Wegwijzers voor de praktijk
ISBN: 9789044120905
Number of pages: 219
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 22,70
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
Bibliodrama is een vorm van speels en dramatiserend omgaan met bijbelverhalen om in groepsverband de persoonlijke zingeving en levensspiritualiteit te verruimen. Het boek vat creatieve werkvormen om diepgaand met bijbelverhalen aan de slag te gaan met kinderen, jongeren en volwassenen. Het eerste deel geeft een inleiding over de zin en betekenis van bibliodrama en zijn methode en de theologische en pedagogische opvattingen die het dragen. Deel twee licht de voorbereiding en de opbouw van een bibliodrama toe en reikt concrete begeleidingsvaardigheden aan. Daarnaast biedt het een veelheid van aandachtspunten en raadgevingen die de begeleider kunnen helpen om zijn deskundigheid te verscherpen. Deel drie beschrijft concrete basiswerkvormen en variaties, die op vele bijbelverhalen toepasbaar zijn en in de meeste groepen van kinderen tot volwassenen kunnen worden gespeeld.

About the contents:
Zin en betekenis – Theologische en pedagogische achtergrond – Voorbereiding en opbouw – Begeleidingsvaardigheden – Concrete werkvormen en variaties – Kinderen en volwassen.

About the author(s):
Jean Agten is lector godsdienst aan de Lerarenopleiding van EHSAL – Europese Hogeschool Brussel en nascholer voor het Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs. Erik Herrebosch is educatief medewerker bij het Centrum voor Christelijk Vormingswerk in Brussel. Katelijne Verduyn geeft godsdienstleer aan het Sint-Michielscollege in Schoten. Liliane Vervoort is stafmedewerkster bij Jeugdpastoraal Bisdom Antwerpen.