PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Michiel Czn. Dhont
't Tijdloze Uur
ISBN: 9789044138221
Number of pages: 124
Status: In production - can be ordered - can not yet be delivered
Estimated Price: € 40,00
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
‘Ieder mens wil graag een zinvolle plek in de maatschappij waarin hij erkenning en waardering krijgt voor wie hij is en wat hij kan. Daarom is het belangrijk dat een kind gestimuleerd wordt zijn eigen vaardigheden te kennen en te benutten. Daarmee ontwikkelt hij het zelfvertrouwen verworven kennis te integreren en toe te passen in deze veeleisende en complexe maatschappij.’ (Michiel Czn.Dhont)

Het begrip ’ t tijdloze uur staat voor een creatief, tijdloos verloop van spelenderwijs ontdekken, dynamiek en beeldende expressie ervaren en rust, stilte en tevredenheid beleven. De oefeningen richten zich op stimuleren van doorstroming tussen hersenhelften en een diepe, volledige integratie van bewustzijn. De kracht van verbeelding heeft een positieve uitwerking op het concentratie- en cognitieve gedrag van het kind.

‘Had ik dit als kind maar gehad, dan was ik nu een ander mens geweest.’ (Liesbeth Rientjes, vertaalster The Timeless Hour, Engelse editie)About the author(s):
Beeldend kunstenaar en muzikant geïmproviseerde muziek Michiel Czn. Dhont (Amsterdam, 1940) volgde kunstopleidingen aan Ateliers ’63 en de Gerrit Rietveld Academie. Vanaf 1970 trok groepsdynamiek hem aan en legde hij zich toe op kunsteducatie. In de door hem opgerichte Werkplaats Molenpad, Amsterdam, ontwikkelde hij een methode voor beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie, samengevat onder de noemer ’t Tijdloze Uur. Hij werkte hiermee met kinderen, adolescenten en volwassenen op basisscholen, kunstacademies en bij therapeutische instellingen.