PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


S. Herman
Onvoltooid verleden tijd. Maatschappelijk werk en social case work
ISBN: 9789044110982
Number of pages: 254
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 24,90
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
Het oudste methodische spoor dat ooit in het maatschappelijk werk is getrokken, dat van het social case work, vormt de leidraad door dit boek. Hoe heeft dat social casework zich historisch ontwikkeld, en vooral: welke belangrijke paradigmata hebben het denken en doen van generaties maatschappelijk werkers gestuurd? Hoe positioneren maatschappelijk werkers, sociaal assistenten, zich tussen andere hulpverleners? Kan social casework nog een rol van betekenis blijven spelen in de verdere professionalisering en profilering van het beroep? Dat kan wel degelijk, op voorwaarde dat het social casework erin slaagt om zich met respect voor eigen roots soepel af te stemmen op de complexe maatschappelijke problemen die nu al de horizon van het nieuwe millennium verduisteren. Dit boek is een hoopvol pleidooi voor herbronning en herijking van een beroep dat in een samenleving waarin de economische nutwaarde steeds meer voorop gaat staan, ongetwijfeld een dynamiserende en zelfs onmisbare correctieve kracht in zich draagt. Het is bestemd voor wie in een sociaal-agogisch beroep actief is of daartoe in opleiding is. En voor al wie met deze beroepssector te maken heeft.

About the contents:
Paradigmata van het social casework: kritische terugblik op de ontwikkeling van een basismethode (In den beginne was er niets. ..-Geboorte van een nieuwe professie: Mary Richmond -Beweging op het continent -Psychoanalytische injectie: Sigismund Schlomo Freud -Groeihormonen: Carl Rogers -Een frisse wind: 'the roaring sixties' -Luis in de pels: Hans Achterhuis -Postmoderne deprofessionalisering -Renaissance: normatieve reprofessionalisering) -Pompen of verzuipen? (Stapstenen naar een onbekende toekomst Blauwdruk voor morgen) -Ruggelings de toekomst in: het fenixje uit zijn as?

About the author(s):
Stef HERMAN is maatschappelijk assistent, lector en methodiekdocent aan de Socia te Gent, partner in de Arteveldehogeschool.