M. Klunder & H. Hofstra (Red.)
Aafje Heynis - Priesteres in haar vak (met CD)


ISBN:9789085750260
Aantal Pagina's:223 blz.
Prijs: €41,10
Uitgever: Cyclus
 

Over het boek:

Aafje Heynis is een legendarische naam voor allen die van de zangkunst houden! Voor de wat ouderen een kostbare, onvergetelijke herinnering; voor de jongere generatie een openbaring en een lichtend voorbeeld.

Dit boek bevat een schat aan informatie over Nederlands beroemdste altzangeres. Naast een schets van haar leven en persoonlijkheid treft u een beeld aan van haar kunstenaarschap en interpretatiekunst vanuit musicologisch oogpunt bezien. Vervolgens halen een groot aantal collega''s en leerlingen herinneringen op aan hun samenwerking en/of vriendschappelijk contact met Aafje. Hun zeer persoonlijke ontboezemingen vormen samen een genuanceerd en levendig portret in mozaïek van de geliefde zangeres.
Aafje komt ook zelf aan het woord in een kleine bloemlezing van interviews, waarin zij zich op ontroerende en onthullende wijze uitspreekt over haar kunst en haar leven. Natuurlijk mag ook een overzicht van haar opnames niet ontbreken.

Het boek gaat vergezeld van een nieuwe cd, die de inmiddels nieuwsgierig geworden lezer Aafje laat horen in haar glorietijd in een repertoire dat is teruggevonden in de archieven van de omroep. Met begeleiding van de befaamde pianist Felix de Nobel vertolkt zij op weergaloze wijze liederen uit de 19e en vroege 20e eeuw. Over het algemeen zijn haar unieke kwaliteiten als liederenzangeres sterk onderbelicht gebleven. Het is een voorrecht én een daad van rechtvaardigheid om deze kant van haar kunstenaarschap nu via historische opnames te kunnen belichten.