Stefan Ruysschaert
Stopzetting. Regularisaties inzake btw in het kader van stopzetting of overdracht van de zaak.


ISBN:9789046610459
Aantal Pagina's:75 blz.
Prijs: €25,00
Uitgever: Maklu-Uitgevers nv
 

Over het boek:
Bij een definitieve stopzetting van de economische activiteit zijn er vaak btw-gevolgen. Meestal volgt er ook een btw-controle om de nodige regularisaties te verrichten of de btw-aspecten van een eventuele overdracht van de zaak te controleren.

In het kader van een stopzetting of overlating van de zaak moeten in de praktijk onttrekkingen en herzieningen worden verricht. Hoe en wanneer welke correctie moet worden verricht, wordt met voorbeelden geïllustreerd.

Wat bij een faillissement? Wie moet welke btw-verplichtingen voldoen? Is er een termijn waarbinnen een btw-controle in het kader van stopzetting moet gebeuren? Wanneer worden tegoeden uitbetaald? Heeft de belastingplichtige die stopzet recht op een intrest op zijn nog niet teruggegeven tegoed?
 
Over de auteur(s):
Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financi├źn. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert.