W. Bruggeman
Internationale politie- en justitiesamenwerking (Reeks Veiligheidsstudies, nr. 13)


ISBN:9789046607909
Aantal Pagina's:246 blz.
Prijs: €50,90
Uitgever: Maklu-Uitgevers nv
 

Over het boek:
Dit boek geeft een accuraat overzicht van de internationale samenwerking door politie, justitie, douane en andere rechtshandhavingsinstanties. Alvorens in te gaan op specifieke verdragen, geeft het aan hoe in Nederland en in België de samenwerking op nationaal niveau ingericht is. Na een algemene benadering van internationale samenwerking, volgt een overzicht van de basisverdragen (Benelux, Schengen, Prüm, Zweeds kaderbesluit).

Ook de meerwaarde van internationale organisaties komt uitvoerig aan bod. De lezer krijgt tot slot een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste Europese verdragen en andere samenwerkingsteksten. Dit overzicht wordt via een thematisch trefwoordenregister extra toegankelijk gemaakt. Dit boek richt zich op de praktijk en is bestemd voor al wie met internationale samenwerking te maken krijgt, in eigen stad of gemeente, of met buitenlandse partners.
 

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave

Meer over de Reeks Veiligheidsstudies

 
Over de auteur(s):
Willy Bruggeman is voorzitter van de Federale politieraad en als bijzonder geassocieerd hoogleraar verbonden aan de leerstoel politiewetenschappen aan het Benelux Universitair Centrum.