M. Bockstaele & B. De Clercq
Verhoren van minderjarigen en kwetsbare volwassenen(Reeks Politie Praktijk Boeken)


ISBN:9789046607282
Aantal Pagina's:380 blz.
Prijs: €55,00
Uitgever: Maklu-Uitgevers nv
 

Over het boek:
Het verhoor van minderjarigen verdient bijzondere aandacht, zowel als slachtoffer, getuige of verdachte van misdrijven. Hun cognitieve, emotionele en linguïstische ontwikkeling is immers nog niet voltooid. Complementair aan ‘Handboek verhoren 1’ en ‘Handboek verhoren 2’ bespreken de auteurs diverse facetten van ontwikkelingspsychologie van belang voor verhoren zoals het stellen van vragen, uitleg over de constitutieve bestanddelen van (zeden)misdrijven i.v.m. minderjarigen, het (audiovisueel) verhoor van minderjarigen met een gedetailleerde uiteenzetting van het ‘stappenplan’, instrumenten om de geloofwaardigheid van verklaringen afgelegd door minderjarigen in te schatten, diverse facetten van het politieonderzoek zoals de keuzeconfrontatie met minderjarigen als getuige, en het verhoor van mensen met verstandelijke beperkingen die dezelfde rechten hebben als minderjarigen.
 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Inleiding


 
Over de auteur(s):
Marc Bockstaele is (ere)hoofdcommissaris bij de federale gerechtelijke politie Gent, inhoudelijk coördinator van de Belgische cursussen verhoortechnieken.

Brigitte De Clercq is hoofdinspecteur bij de federale gerechtelijke politie Gent, coördinator & docente netwerk audiovisueel verhoor minderjarigen (TAM).