Amber ten Brink
Naoma en de Tie-Dye Club. Een verhaal over Validation


ISBN:9789044139082
Aantal Pagina's:76 blz.
Prijs: €24,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Naoma is een oma uit duizenden. Ze is een superheld in aandacht geven en luisteren. Ze kijkt dwars door alles wat nep is en ziet wie je werkelijk bent achter je angst, boosheid of pijn. Harold en Maidy gaan graag met haar op stap. Ze leren van haar hoe ze moeten omgaan met de monsters die verdrietige mensen achtervolgen. Naoma laat hen zien hoe ze mensen kunnen helpen die in tijd en plaats verdwaald zijn.
Naoma lijkt wel een beetje op Naomi Feil, die een methode ontwikkelde om respectvol met personen met dementie om te gaan. Deze ‘Validation’-methode geraakte sindsdien over de hele wereld verspreid en was de inspiratie voor dit boek. Bij dit prentenboek hoort een digitale handleiding met meer informatie over Naomi Feil, Validation en hoe je dit boek samen met kinderen kunt lezen.

 
Over de auteur(s):
Amber ten Brink heeft een diploma Vrije Grafiek van de Academie van Antwerpen. Daarnaast heeft ze getuigschriften van de opleiding voor zorgkundige +, Referentiepersoon Dementie en gecertificeerd Validation-werker. Op dit moment werkt ze als activiteitenbegeleider in het Woon- en Zorgcentrum Heilig Hart te Grimbergen.
Ze schreef eerder Kom, we gaan een haai melken! (Garant, 2020), Angèle heeft u nodig! Een educatief bordspel over omgaan met personen met dementie (Creare Depuydt en partners, 2018) en het prentenboek Touwtje springen met Oma (Garant, 2014).