Michiel Czn. Dhont
't Tijdloze Uur


ISBN:9789044138221
Aantal Pagina's:124 blz.
Prijs: €40,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
‘Ieder mens wil graag een zinvolle plek in de maatschappij waarin hij erkenning en waardering krijgt voor wie hij is en wat hij kan. Daarom is het belangrijk dat een kind gestimuleerd wordt zijn eigen vaardigheden te kennen en te benutten. Daarmee ontwikkelt hij het zelfvertrouwen verworven kennis te integreren en toe te passen in deze veeleisende en complexe maatschappij.’ (Michiel Czn.Dhont)

Het begrip ’ t tijdloze uur staat voor een creatief, tijdloos verloop van spelenderwijs ontdekken, dynamiek en beeldende expressie ervaren en rust, stilte en tevredenheid beleven. De oefeningen richten zich op stimuleren van doorstroming tussen hersenhelften en een diepe, volledige integratie van bewustzijn. De kracht van verbeelding heeft een positieve uitwerking op het concentratie- en cognitieve gedrag van het kind.

‘Had ik dit als kind maar gehad, dan was ik nu een ander mens geweest.’ (Liesbeth Rientjes, vertaalster The Timeless Hour, Engelse editie)


 
Over de auteur(s):
Beeldend kunstenaar en muzikant geïmproviseerde muziek Michiel Czn. Dhont (Amsterdam, 1940) volgde kunstopleidingen aan Ateliers ’63 en de Gerrit Rietveld Academie. Vanaf 1970 trok groepsdynamiek hem aan en legde hij zich toe op kunsteducatie. In de door hem opgerichte Werkplaats Molenpad, Amsterdam, ontwikkelde hij een methode voor beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie, samengevat onder de noemer ’t Tijdloze Uur. Hij werkte hiermee met kinderen, adolescenten en volwassenen op basisscholen, kunstacademies en bij therapeutische instellingen.