Saskia van der Werff en Seline Palm
Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk


ISBN:9789044137200
Aantal Pagina's:664 blz.
Prijs: €48,50
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo eenduidig is. Tezamen met een heldere schets van de filosofische achtergrond wordt de bereidwillige lezer voor een aantal praktische uitdagingen gesteld, die als doel hebben het filosofische meesterschap aan te wakkeren.

Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk is een volledig herziene en uitgebreide versie van het boek Filosofische vaardigheden. Praktijkboek (Garant, 2018). De grootste verandering ten opzichte van het eerste boek is dat het geschreven is vanuit een zich steeds verder ontwikkelende filosofische gemeenschap. Belangrijke boodschap van dit studieboek is het leerproces van leerling-gezel-meester. De inspirerende praktijkverhalen en praktische oefeningen dagen de aspirant-filosoof uit. Stap in de voetsporen van filosofen als de Griekse Socrates, de Chinese Confucius en de Afrikaanse Orunmila en geef vorm aan je eigen pad naar filosofisch meesterschap.
 
Over de auteur(s):
De auteurs Saskia van der Werff en Seline Palm hebben hun ervaring als docent en filosoof vertaald naar dit studieboek. Het is een praktische en toegankelijke handleiding voor studenten filosofie en voor eenieder die het filosofische ambacht in de vingers wil krijgen. De auteurs stellen de filosofische praktijk centraal en illustreren dit alles met verhelderende voorbeelden. Ze zijn beiden als freelance docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht en The School of Life in Amsterdam. Daarnaast zijn ze actief in de filosofische beroepspraktijk.