Mark Kinet
Onderzocht en ondervonden. Over de wetten van de passies / Met voorwoord van Arnon Grunberg


ISBN:9789044134629
Aantal Pagina's:225 blz.
Prijs: €29,90
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:

Filosofie is rationeel op zoek gaan naar de waarheid: van het zijn, het weten, de geest, het goede, het rechtvaardige, het schone enzovoort. Al redenerend, nu eens in redetwist, dan in dialoog met anderen, ontwikkelt de filosofie hierover een oorspronkelijk denken.

Psychoanalyse probeert van haar kant mensen in voeling te brengen met de eigen waarheid. Ze streeft naar waarachtigheid door te onderzoeken en te ondervinden wat zich in de levende ontmoeting afspeelt. Het hare is niet het domein van de waarheid, maar van waarheden.

In dit boek wordt geanalyseerd en gefilosofeerd over drift, seks, trauma, passie, geweld, creativiteit, oorlog en kunst. Bij wijze van schrijven, wordt er bewogen tussen de kunst van de rede en de wetten van de passies.

Arnon Grunberg in zijn voorwoord: ‘Ik wens Kinet veel lezers toe’.


 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Voorwoord door Arnon Grunberg
Inleiding


 
Over de auteur(s):

Mark Kinet is psychiater, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is auteur van Freud & co in de psychiatrie. Klinisch psychotherapeutisch perspectief (2006), De wetenschap van de liefde en de kunst van de computeranalyse (2008), Psychopathologie van het hedendaags leven (2013) en Psychologie van de kunst. Een abecedarium (2013).