L. Cuyvers
Marxistische economie herbekeken


ISBN:9789044132199
Aantal Pagina's:310 blz.
Prijs: €35,90
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:

In 2018 zal het tweehonderd jaar geleden zijn dat Karl Marx werd geboren. Zijn economische inzichten en theorieën werken nog steeds door, maar de wetenschappelijke wereld heeft sinds het verschijnen van Das Kapital niet stil gestaan. Tijd dus om Marx als econoom aan een hedendaagse evaluatie te onderwerpen.
Het marxistische economische model is een coherent geheel van stellingen, die op hun beurt geworteld zijn in een strikt aangehouden methodologie. In dit boek wordt dat model vanuit zijn eigen logica, axioma’s, veronderstellingen en implicaties onder de loep gehouden. Geregeld worden daarbij aanzetten en inzichten vanuit het hedendaagse economische denken geleverd, vooral dan de post-keynesiaanse opvattingen. Het boek richt zich tot een ruim publiek dat geïnteresseerd is in het doorgronden van de economische theorieën van Marx op basis van een ‘no non-sense’-aanpak en ook inzicht wil in hoe de economische erfenis van Marx aansluit bij het huidige economische denken.


 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Inleiding


 
Over de auteur(s):

Ludo Cuyvers is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en gastprofessor aan diverse buitenlandse universiteiten. Hij publiceerde verschillende boeken over internationale economie en de sociale gevolgen van de globalisering, evenals vele wetenschappelijke artikels in internationaal gerenommeerde economische tijdschriften.