B. Van Hee & C. van Tilburg (Red.)
Heel-meesters (Cahiers GGG - Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg, nr. 2)


ISBN:9789044131192
Aantal Pagina's:124 blz.
Prijs: €21,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:

Dit deel uit de reeks Cahiers Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg is gewijd aan grote figuren en belangwekkende ontwikkelingen uit de geneeskundige zorg. Het overspant de vijf eeuwen van de medische geschiedenis.

Het cahier bundelt bijdragen over grote medici, onder anderen Andreas Vesalius, Jan Palfijn, Guillaume Dupuytren, Aladar Petz, Aron Izak Kropveld, Antoine Louis, Nicolas-Philippe Ledru en John Gibbon. Maar het handelt evenzeer over aandoeneingen bij Italiaanse hertogen en pausen, over de bezenuving van de baarmoeder of over de ziekte van Addison bij John F. Kennedy.


>> Intekenen op de reeks (20% korting op dit en alle toekomstige delen)

 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Inleiding


 
Over de auteur(s):

Bob Van Hee studeerde geneeskunde van 1960 tot 1967 aan de Universiteit Gent en werd chirurg in Breda en Nijmegen. Daarna was hij hoofddocent Chirurgie en Geschiedenis der Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Hij is redacteur van Geschiedenis der Geneeskunde, journal of Medical Biography en Studium.
Cornelis van Tilburg, classicus, is verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde onder meer over verkeer in het Romeinse Rijk. Hij is eindredacteur van Cahiers Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg.