H. Braet
De kracht van een foto


ISBN:9789044129380
Aantal Pagina's:151 blz.
Prijs: €22,90
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
De kracht van een foto gaat uit van ervaringen in projecten die geïllustreerd worden verteld. Vanuit deze praktijk rees de behoefte het geheel ook theoretisch te onderbouwen. Wat werkt er en hoe werkt het?

Op de snijlijn van praktijk en theorie ontstond dit boek. Zowel doeners als denkers vinden er hun gading in over fotografie als middel voor de weerbaarheid van mensen. Het vertelt over de ervaringen van Hilde Braet en haalt ook voorbeelden aan van artiesten die met het medium dit veld verkenden of er hun praktijk mee uitbouwden.

Fotografie als krachtig medium in de ontwikkeling van mens en samenleving, fotografie als onafhankelijk en scherp beeldinstrument, fotografie als fotografie, daar gaat het over.
 
Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord

In de media:
Het boekje waarin Braet haar ervaringen vertelt en met opnamen uit deze sessies illustreert, gaat in de eerste plaats over weerbaarheid en emancipatie. Het neemt dus duidelijk stelling in en tracht de eigen aanpak in een breder wetenschappelijk en sociologisch kader in te bedden. De kracht van een foto is dus tegelijk theorie, praktijk en maatschappijkritiek, en het biedt dan ook een onverwachte invalshoek om over het medium te reflecteren.
Staalkaart, nr. 18, 2013