J. Agten, L. Vervoort, E. Herrebosch & K. Verduyn
Bibliodrama begeleiden. Wegwijzers voor de praktijk


ISBN:9789044120905
Aantal Pagina's:219 blz.
Prijs: €22,70
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Bibliodrama is een vorm van speels en dramatiserend omgaan met bijbelverhalen om in groepsverband de persoonlijke zingeving en levensspiritualiteit te verruimen. Het boek vat creatieve werkvormen om diepgaand met bijbelverhalen aan de slag te gaan met kinderen, jongeren en volwassenen. Het eerste deel geeft een inleiding over de zin en betekenis van bibliodrama en zijn methode en de theologische en pedagogische opvattingen die het dragen. Deel twee licht de voorbereiding en de opbouw van een bibliodrama toe en reikt concrete begeleidingsvaardigheden aan. Daarnaast biedt het een veelheid van aandachtspunten en raadgevingen die de begeleider kunnen helpen om zijn deskundigheid te verscherpen. Deel drie beschrijft concrete basiswerkvormen en variaties, die op vele bijbelverhalen toepasbaar zijn en in de meeste groepen van kinderen tot volwassenen kunnen worden gespeeld.
 
Uit de inhoud:
Zin en betekenis – Theologische en pedagogische achtergrond – Voorbereiding en opbouw – Begeleidingsvaardigheden – Concrete werkvormen en variaties – Kinderen en volwassen.
 
Over de auteur(s):
Jean Agten is lector godsdienst aan de Lerarenopleiding van EHSAL – Europese Hogeschool Brussel en nascholer voor het Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs. Erik Herrebosch is educatief medewerker bij het Centrum voor Christelijk Vormingswerk in Brussel. Katelijne Verduyn geeft godsdienstleer aan het Sint-Michielscollege in Schoten. Liliane Vervoort is stafmedewerkster bij Jeugdpastoraal Bisdom Antwerpen.