T. Blux, F. Mertens, M. de Bodt & L. Heylen
Ik oefen mijn stem (Omtrent Logopedie, nr. 3)


ISBN:9789044116359
Aantal Pagina's:67 blz.
Prijs: €12,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Misschien ben je vaak hees? - Dan klinkt je stem niet meer goed.
Of spreek je vaak te luid?
Zing je misschien met te veel kracht? - Dan beperk je je stemgebruik maar beter.
Het kan ook zijn dat je gewoon wat meer wil weten over spreken, en vooral over stem.
Dit boek wil jongens en meisjes die hees zijn een stuk op weg helpen. Hier vind je informatie over het stemgeluid en stemstoornissen. Naast een aantal opdrachten vind je hier ook uitleg over hoe je stem gezond kan blijven. Dit boek is zeker geen handleiding voor een mogelijke behandeling van je stemprobleem. Maar de inhoud kan je helpen om een en ander beter te begrijpen. Over heel wat moeilijke woorden vind je uitleg in een verklarende woordenlijst.
 
Uit de inhoud:
Stem is geluid - Weet je wat geluid is? - Hoe ontstaat het stemgeluid? - Hees? - Stemproblemen - Stemwisseling - Onderzoek bij heesheid - Het onderzoek door de nko-arts - Het onderzoek door een logopedist - Om zelf te doen - Luister naar je stem - Waarom klinken stemmen anders? - Om zelf te doen - Schadelijk voor je stem! - Wat is nadelig voor je stem? - Om zelf te doen - Zorg voor je stem - Stemhygiëne - Verklarende woordenlijst
 
Over de auteur(s):
Toon BLUX is logopedist aan het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, en heeft een zelfstandige praktijk in Haacht. Fons MERTENS is hoofd van de Dienst Logopedie KMSL Turnhout. Marc DE BODT is directeur van het Revalidatiecentrum Communicatiestoornissen van het UZ Antwerpen en is verbonden aan de Universiteit Gent. Louis HEYLEN is directeur van de Revalidatiecentra Turnhout en Zuiderkempen, gastlector aan de Universiteit Antwerpen en academisch consulent aan de Universiteit Gent.


Omtrent Logopedie:
  • Nr. 1: Mijn stem, mijn beroep (uitverkocht)
  • Nr. 2: Taaltherapie bij kinderen
  • Nr. 3: Ik oefen mijn stem
  • Nr. 4: Gezondheidswetgeving en sociale zekerheid voor logopedisten
  • Nr. 5: Stemstoornissen. Handboek voor de klinische praktijk
  • Nr. 6: Werken aan stem
  • Nr. 7: Dysfagie

  •