A. Beets-Kessens, T. Deley, A. Donkers, T. van Galen, K. Smeets & P. van Vugt
Gedrag begrijpen (Cahiers Speciale Onderwijszorg, nr. 5)


ISBN:9789044113693
Aantal Pagina's:105 blz.
Prijs: €14,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Dit Cahier gaat over gedrag.
Er wordt gezegd dat tien procent van de mensen – onder wie ook kinderen – de toets van normaal gedrag niet kan doorstaan. Dat betekent dat afwijkende gedragskenmerken een veel voorkomend verschijnsel zijn, op school en in de maatschappij. Dit boek bekijkt gedrag, zoekt de oorzaken op en verklaart het, zonder het etiket goed of fout, gewenst of ongewenst op te plakken. Dit moet leiden tot meer begrip van gedrag. Dat begrip is hard nodig in de opvoedings- en leersituatie van alledag. Zeker om te beseffen dat speciale onderwijszorg meer is dan gedrag in toom houden en kennis overdragen. Speciale onderwijszorg bestrijkt immers precies dat ontwikkelingsgebied waar de grenzen van de mogelijkheden om te leren worden afgetast. Begrip voor gedrag kan de onderscheidingslijn verleggen van onmogelijkheden naar mogelijkheden.
 
Uit de inhoud:
De Cahiers Speciale Onderwijszorg zijn een initiatief van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg en Windesheim Opleidingen Speciale Onderwijszorg. De auteurs zijn verbonden aan één van deze opleidingen.
 
Over de auteur(s):
De Cahiers Speciale Onderwijszorg zijn een initiatief van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg en Windesheim Opleidingen Speciale Onderwijszorg.


Reeks Cahiers Speciale Onderwijszorg: