Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


L. Biezeman
Handboek dyslexie compenseren (met cd-rom)
ISBN: 9789085750383
Aantal Pagina's: 196
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 28,00
Uitgever : Cyclus
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Uit de praktijk blijkt dat mensen met dyslexie in de structuren van hun leerprocessen niet verschillen van mensen zonder dyslexie. Mensen met dyslexie hebben echter moeite met het geschreven of te schrijven woord en omdat kennis en leerstof nu eenmaal vooral in de geschreven taal wordt aangeboden, heeft dyslexie wel degelijk een grote invloed op hun leven.

Dit boek wil een praktisch antwoord bieden op problemen die te maken hebben met dyslexie. Zo’n 500 dyslectische mensen werkten mee aan dit onderzoek. Zij beantwoordden vragen over hun ervaringen op school en op het werk. In het eerste deel van dit boek worden die antwoorden samengevat om in het tweede deel te dienen als basis voor een concrete training. Deze training maakt het mogelijk om aanpassingen en compensaties te ontdekken die een wezenlijk verschil kunnen maken.

Het is van groot belang dat mensen met dyslexie inzicht krijgen in hun persoonlijke manier van leren. Pas dan kan duidelijk worden welke aanpassingen en compenserende middelen voor hen het beste werken. Door middel van dit handboek kunnen zij zoeken naar oplossingen om tot betere (leer)resultaten te komen.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Léon Biezeman was lange tijd ortho-agogisch werker en is de auteur van Leren met dyslexie - Deel 1: Onderzoek en Deel 2: Reflectie, ook uitgegeven bij Garant. Hij heeft zelf dyslexie.