Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


René Klaassen
Sinterklaas, meer dan één legende. De vele andere verhalen over de heilige man
ISBN: 9789085750338
Aantal Pagina's: 184
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 21,90
Uitgever : Cyclus
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
De naam Sinterklaas staat vandaag gelijk met snoep en speelgoed voor brave kinderen. Dat imago is echter slechts een klein overblijfsel van de historische betekenis die deze heilige man in zijn 1650-jarige geschiedenis met zich heeft meegedragen. Doorheen die eeuwen, waarin hij voornamelijk bekend stond onder de naam Sint-Nicolaas, droeg zijn naam zowel een religieuze, een pedagogische, een moralistische als een politieke waarde. Hij diende als een lichtend voorbeeld en in zijn persoon werden ook verschillende elementen samengesmolten.

Dit boek schetst een helder beeld van de vele legendes die aan zijn persoon ten grondslag liggen en laat zien hoe de beeldvorming in de loop van de geschiedenis is ontwikkeld tot wat ze vandaag is.

Uit de inhoud:
Voorwoord - Waar komen al die legenden vandaan? (Een vondst uit de jaren '50 - Nicolaas, meer dan één legende - Sint-Nicolaas, een kopie van Jezus van Nazareth - Waar komen al die legenden vandaan? - Manuscripten en handschriften - Wat nog aan het licht komt van de 18de eeuw tot heden) - Bekende en minder bekende legenden over Sint-Nicolaas (Legende over de jeugd van Nicolaas - Legenden over de dagen van Nicolaas als bisschop van Myra - Legenden over de miraculi post morti) - Slotakkoord - Bronnen - Register

Over de auteur(s):
René Klaassen is schoolbegeleider ‘Godsdienst en levensbeschouwing’ bij SOL – Identiteitsbegeleiders in Cuijk en Veghel.