Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Annette Evertzen
Vrouwelijkheid & mannelijkheid. Over sekseverschillen en gendergevolgen
ISBN: 9789055892785
Aantal Pagina's: 139
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 22,50
Uitgever : Het Spinhuis
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Over mannelijkheid en vrouwelijkheid en de gevolgen van dit sekseverschil zijn vele boekenkasten vol geschreven en daar komt nog dagelijks wat bij. De belangrijkste vraag is steeds of het verschil aangeboren of aangeleerd is, samengevat in de term `nature or nurture?''

Annette Evertzen brengt orde in die chaos. Zij begint klein, vanuit de natuurwetenschappen, het biologische verschil, de verschillende hersenfuncties, en brengt langzaam vanuit de sociaal-wetenschappelijke hoek de gevolgen in kaart, waarbij ze vergelijkingen met de biologisch soort die de mensen het meest na staat - de primaten - niet schuwt.Voorbeelden haalt ze ook uit de hteratuur en uit haar eigen ervaring met gemeenschappen in Midden- en Latijns-Amerika en in Afrika.

Na afloop heeft de lezer(es) veel meer inzicht in de oorsprong van de verschillen in taken, verantwoordelijkheden, mogelijkheden en macht tussen vrouwen en mannen en is hij/zij in staat in aile verhalen die hierover de ronde doen het kaf van het koren te scheiden.

Over de auteur(s):
Annette Evertzen werkte tien jaar als maatschappehjk werkster en na een studio culturale antropologie vijftien jaar als ontwikkelingswerkster in o.a Bolivia, Benin, Guinee-Bissau en Angola.