Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Jozef Van Ballaer
Purpose in organisaties. Why I lose my soul to the company...
ISBN: 9789046609590
Aantal Pagina's: 136
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,95
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Gegroeid vanuit de denkgroep ‘existence’ heeft de auteur zich verdiept in een onderzoek naar wat Zingeving, of beter gezegd ‘Purpose’, in organisaties gestalte geeft. Vanuit de meest in het oog springende actoren – de medewerker, de leider en de organisatie zelf – gaat het boek dit brede terrein verkennen. De stellingname wordt onderzocht of dit enkel een individuele aangelegenheid kan zijn, bij de medewerkers, of misschien toch gedomineerd wordt door de invloed van de leider van de organisatie. En ook op welke manier de organisatie zelf beïnvloedt of beïnvloed wordt.

Dat deze aspecten een cruciale rol spelen in ondernemingen is geen gratuite bedenking. Het moet ook, want er staat veel op het spel. Namelijk de motivatie en drive van medewerkers, en zo ja van de ganse organisatie. En dat onderkent dit boek door scherp de mogelijkheid van burn-out te bevestigen als Purpose ontbreekt of het Verhaal van de organisatie niet (meer) aanwezig is.

De auteur is niet over één nacht ijs gegaan en heeft uitgebreid het terrein geschetst. Dit zowel vanuit de huidige managementliteratuur als vanuit z’n eigen ervaring als consultant en organisatiedeskundige. Als extra biedt dit boek referenties naar praktijkvoorbeelden en een handig model hoe zelf Purpose in organisaties door te lichten en er mee aan de slag te gaan.

Over de auteur(s):
Jozef Van Ballaer is een echte multididact, met als basis Masterdiploma’s in de Filosofie, Menselijke Ecologie en Lichamelijke Opleiding maar evenzeer postgraduaatcertificaten in Kwaliteitsmanagement, Preventie en Business Administration. Zijn professionele carrière is gestart in het nucleaire maar heeft hem al snel, met nadruk op Health & Safety, erg succesvolle cultuurimplementaties opgeleverd binnen diverse multinationale bedrijven. Zijn huidige focus is gericht op de impact van managementverbetering op de motivatie van teams.