Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


S. Ruysschaert & W. Van Kerchove
Luxe-uitgaven. Aftrekbaarheid, bewijsvoering en voordelen van alle aard. Analyse inzake btw en inkomstenbelastingen (Reeks Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen, nr. 27)
ISBN: 9789046607848
Aantal Pagina's: 212
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 42,50
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Luxe-uitgaven zijn vaak bij controle controversiële uitgaven. Vooral exclusieve auto’s steken dermate de ogen uit van een controleur dat hij ze gemakkelijk overdreven vindt. Wanneer zijn kosten nu echter overdreven? Kan de fiscus zo eenvoudig de kosten op basis daarvan verwerpen?

Dat is toch subjectief? Absoluut. De beoordeling van een overdreven uitgave is subjectief, echte regels bestaan hier niet voor. Een uitgave als overdreven kost beschouwen is dus niet zo eenvoudig. Inzake inkomstenbelastingen speelt het verbod op opportuniteitsbeoordeling de administratie vaak parten. Inzake btw gelden vaak eigen regels.

In welke mate is een luxe-uitgave aftrekbaar en wie draagt de bewijslast dat een kost beroepsmatig is?

Vaak is er sprake van een gemengd gebruik, waardoor de problematiek van de voordelen van alle aard niet veraf is. Is het voldoende een voordeel van alle aard aan te geven opdat er aftrek sowieso veilig zou zijn? Denk maar aan de luxeflats aan de kust, een helikopter, een zeiljacht, een campingcar, …? Is de btw aftrekbaar op de aankoop?

In deel 1 van dit boek behandelt Stefan Ruysschaert de btw-aspecten, terwijl in deel 2 Wim Van Kerchove de belastinggevolgen analyseert.

Uit de inhoud:

InhoudsopgaveOver de auteur(s):
Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten. Hij is werkzaam bij de Federale Overheidsdienst Financiën als Adviseur. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is hoogleraar aan de faculteit Economie van de UGent en gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.

Wim Van Kerchove heeft eveneens een economische vooropleiding genoten en is ook Adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent vennootschapsbelasting en publiceerde talrijke boeken inzake inkomstenbelastingen. Samen met Stefan Ruysschaert specialiseerde hij zich in de analyse van de fiscaliteit van vennootschappen en zelfstandigen vanuit het dubbele aspect: btw en inkomstenbelastingen.

Meer over Reeks BBB - Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen