Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


J. Mortelé, H. Vermeersch, E. De Pauw, W. Hardyns, F. Deprins
Cameratoezicht in de openbare ruimte. Ook wie weg is, is gezien? (Reeks Politiestudies, nr. 6)
ISBN: 9789046605875
Aantal Pagina's: 196
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 39,20
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Deze publicatie brengt verslag uit van het onderzoek ‘Cameratoezicht in de openbare ruimte, een kwantitatieve analyse’, uitgevoerd door het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid in opdracht van de FOD Binnenlandse Zaken.

Op basis van 7 casestudies in België wordt de effectiviteit van cameratoezicht in beeld gebracht. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de invloed van cameratoezicht op de veiligheidsbeleving van burgers.

Het boek schetst in eerste instantie de algemene context en licht de methodologie van het onderzoek toe. Ten tweede wordt dieper ingegaan op de impact die cameratoezicht in openbare ruimtes heeft op het veiligheidsbeleid. Vervolgens worden de effecten van cameratoezicht op bepaalde specifieke criminaliteitsvormen (zoals overlast, geweld, diefstal en fraude) belicht. Ten slotte worden een reeks aanbevelingen geformuleerd die kunnen helpen bij de keuze om cameratoezicht al dan niet te implementeren binnen de openbare ruimte.

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord

Meer info over Reeks Politiestudies


Meer info over Reeks Veiligheidsstudies


Over de auteur(s):
Jill Mortelé is master in de sociologie en junior onderzoekster in het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid, Katho Hogeschool Kortrijk (Vives), Departement Ipsoc.
Hans Vermeersch is doctor in de sociologie en als senior onderzoeker en docent verbonden aan respectievelijk het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid en de opleiding Bachelor Maatschappelijke Veiligheid, Katho Hogeschool Kortrijk (Vives), Departement Ipsoc. Daarnaast is hij vrijwillig wetenschappelijk medewerker binnen de UGent, faculteit Sociologie.
Evelien De Pauw is master in de criminologie en coördinator van het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid, Katho Hogeschool Kortrijk (Vives), departement Ipsoc. Tevens is zij docent binnen de opleiding Bachelor Maatschappelijke Veiligheid. Verder maakt zij deel uit van de Raad van Bestuur van het CPS, de stuurgroep van de VVC en de redactie van Cahiers Integrale Veiligheid (Maklu) en is zij correspondent van de Cahiers Politiestudies (Maklu).
Wim Hardyns is doctor in de criminologie, docent binnen de vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel en gastdocent binnen de Master in de Veiligheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Verder werkt hij als postdoctoraal onderzoeker binnen de vakgroepen Strafrecht-Criminologie en Huisartsgeneeskunde-Eerstelijnsgezondheidszorg van de Universiteit Gent.
Famke Deprins is master in de criminologie en verbonden als onderzoekster en docent aan respectievelijk het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid en de opleiding Bachelor Maatschappelijke Veiligheid, Katho Hogeschool Kortrijk (Vives), Departement Ipsoc.

In de pers:
Camera's schrikken vooral overlastplegers af (Bron: Gazet van Antwerpen)