Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Katrien Boone, Timmy Boutsen, Joris De Corte, Fred Dhont, Koen Hermans, Elke Plovie, Peter Raeymaeckers, Steven Rommel, Bart Van Bouchaute & Nele Vanderhulst (red.)
Publiek gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk
ISBN: 9789044138733
Aantal Pagina's: 288
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 31,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Politiserend handelen is een krachtige en specifeke manier om je politieke opdracht als sociaal werker vorm te geven. Vertrekkend vanuit de normatieve grondslag van het sociaal werk draag je zo bij aan het publieke meningsverschil over hoe we de samenleving inrichten.

Dit boekt brengt politiserend handelen als deel van het DNA van het sociaal werk op begrip en reikt je een handelingskader aan. Het schetst kansen en bedreigingen voor dit handelen vanuit tendensen in de omgeving en in het sociaal werk zelf. Het blikt terug en verkent hoe sociaal werkers vroeger en vandaag politiserend werken rond maatschappelijke uitdagingen als wonen, werk, duurzaamheid en migratie.

Het boek nodigt elke sociaal werker en sociaalwerkorganisatie uit om in de eigen context te onderzoeken hoe men kan bijdragen tot het publieke meningsverschil. Het nodigt beleidsmakers uit om de waarde van dit politiserend handelen te erkennen als onderdeel van een vitale democratie. Het nodigt opleiders uit het een plek te geven in de kern van de opleiding van sociaal werkers.

Meer dan 50 praktijkwerkers, opleiders en academici dragen bij aan dit boek, een initiatief van Socius, steunpunt sociaal-cultureel werk in het kader van het actieplan Sterk Sociaal Werk.

Publiek gaan! … omdat het kan en moet!Uit de inhoud:

Inhoudsopgave