Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Saskia van der Werff en Seline Palm
Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk
ISBN: 9789044137200
Aantal Pagina's: 664
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 48,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo eenduidig is. Tezamen met een heldere schets van de filosofische achtergrond wordt de bereidwillige lezer voor een aantal praktische uitdagingen gesteld, die als doel hebben het filosofische meesterschap aan te wakkeren.

Filosofische vaardigheden II. Oefenpraktijk is een volledig herziene en uitgebreide versie van het boek Filosofische vaardigheden. Praktijkboek (Garant, 2018). De grootste verandering ten opzichte van het eerste boek is dat het geschreven is vanuit een zich steeds verder ontwikkelende filosofische gemeenschap. Belangrijke boodschap van dit studieboek is het leerproces van leerling-gezel-meester. De inspirerende praktijkverhalen en praktische oefeningen dagen de aspirant-filosoof uit. Stap in de voetsporen van filosofen als de Griekse Socrates, de Chinese Confucius en de Afrikaanse Orunmila en geef vorm aan je eigen pad naar filosofisch meesterschap.

Over de auteur(s):
De auteurs Saskia van der Werff en Seline Palm hebben hun ervaring als docent en filosoof vertaald naar dit studieboek. Het is een praktische en toegankelijke handleiding voor studenten filosofie en voor eenieder die het filosofische ambacht in de vingers wil krijgen. De auteurs stellen de filosofische praktijk centraal en illustreren dit alles met verhelderende voorbeelden. Ze zijn beiden als freelance docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht en The School of Life in Amsterdam. Daarnaast zijn ze actief in de filosofische beroepspraktijk.