Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Ludo Cuyvers.
Leren een spel, studeren een sport.
ISBN: 9789044136616
Aantal Pagina's: 133
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 19,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
“Ga studeren, en doe je best” zei moeder.

Een mantra dat nu misschien zelfs actueler is dan ooit. Op de vraag: “Hoe doe je dat”, volgde doorgaans een onoverzichtelijk gevarieerd advies. Goedbedoeld, helaas niet steeds praktisch bruikbaar. Vandaag kunnen we gelukkig veel beter!

Met 40 jaar academische expertise in leren en geheugen, helemaal toegespitst op onze schoolgaande jeugd, met neuropsychologie in de achtergrond, werd een eenvoudige, efficiënte methode ontwikkeld. En omdat eenvoud de ware aard der dingen is, willen we je graag deze sleutel tot succes meegeven.

Geen filosofie of wishful thinking, geen tijdrovend verhaal. Wel concreet, bijna tastbaar, en uitgetest tot in universitaire cursussen toe. In de achtergrond draait de wetenschappelijk onderbouwde ERT of Expanded Rehearsal Technique, maar ditmaal verfijnd als een Zwitsers horloge.
Kostbaar.

Met het aanleren van deze methode start je best op jonge leeftijd: vijfde, zesde leerjaar, eerste graad secundair onderwijs. Net zoals bij het voetbal heb je een trainer of coach. Leerkrachten en ouders bezitten deze capaciteiten. Leren wordt hiermee tot een sport. Niet zonder inspanning, maar wel met resultaat. Heerlijk dat Je dit kan, met een diploma als trofee.

Een joint venture!

Enerzijds: Ludo Cuyvers als docent en therapeut.

40 jaar begeleidt hij kinderen met dyslexie, dysorthografie, dyscalculie en leerstoornissen. In talrijke graduaatsopleidingen, postgraduaatsopleidingen, boeken, lezingen, en publicaties geeft hij collega’s en leerkrachten honderden handvaten om hun hulp te optimaliseren.

In het boek Leren een spel, studeren een sport komt het vuurwerk tot een apotheose. Met een juiste methode train je je geheugen. Je wordt sterker, net als bij fitness. Je gaat gemakkelijker leren, het kost minder inspanning en toch is de opbrengst vele malen groter!

Anderzijds: Fier om te dienen en te helpen, daar waar nodig.

Fifty-One International, onze Belgische serviceclub, met als doel: ‘Het steunen van sociale projecten doorheen Vriendschap, Achting en Verdraagzaamheid’.

Sedert 1966 reikt Fifty-One International een helpende hand aan minderbedeelden en hulpbehoevenden. In 2016 profileren ze zich officieel als verdedigers van de Rechten van het Kind in de meest ruime zin van het woord en doen ze er alles aan om aan deze fragiele en heel kwetsbare groep houvast te bieden en hulp te verlenen.

District 102 van Fifty-One zal het studieproject Leren, een spel, studeren, een sport in 500 Vlaamse scholen brengen, en tot een speerpunt van concrete dienstbaarheid maken.