Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Chris De Rijdt & Bart Serrien
Inclusief vergaderen. Meer dan een cliëntvergadering
ISBN: 9789044136098
Aantal Pagina's: 155
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 18,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Heel wat voorzieningen organiseren vergaderingen met en voor hun cliënten. Maar wat verstaan we onder bewonersvergadering, gebruikersoverleg of cliëntenraad? Hoe krijg je de directie en het beleid zo ver dat zij bereid zijn om hier tijd en middelen in te investeren? Waar dien je rekening mee te houden tijdens devoorbereiding, de vergadering zelf en het maken van het verslag? Welke visualisaties en hulpmiddelen kan je inzetten om de betrokkenheid te vergroten?

De auteurs laten zien hoe inclusief vergaderen een proces is en wat dit in de praktijk betekent. In dit boek vind je heel wat suggesties en mogelijkheden om je eigen vergaderingen op te starten of te verfijnen. Het is geschreven vanuit en geïllustreerd met praktijkervaringen uit verschillende doelgroepen. De hulpmiddelen en tips zijn voornamelijk van toepassing op vergaderen met personen met een verstandelijke beperking, hoewel ze kunnen toegepast worden bij alle doelgroepen waar communicatie en denkprocessen niet voor de hand liggen. Het boek helpt je ook vergaderingen te ondersteunen bij laagtaalvaardigen, anderstaligen, senioren, kleuters en jongeren met of zonder beperking.

Bij dit boek krijgt u heel wat gevisualiseerd materiaal dat u kunt aanpassen op maat van uw cliënt.

Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):

Chris De Rijdt, bachelor in de orthopedagogiek, is praktijklector aan de Hogeschool Gent, Faculteit Mens en Welzijn. Ze werkte voordien als begeleidster/groepschef bij mensen met een verstandelijke beperking en bij kinderen met gedragsproblemen.

Bart Serrien biedt met Sclera vzw ondersteuning in communicatieve en verstandelijke toegankelijkheid, onder andere door het ontwerpen van de Sclera pictogrammen. Hij werkte als begeleider en verslaggever bij personen met een verstandelijke beperking en later als teamcoach en teamlead. Hierbij speelde vergaderen met de teamleden en het management een belangrijke rol. Bart is auteur van de brochure 'Praktijk in beeld - tijd en planning' en medeauteur van het boek 'Oplossingsgericht werken met personen met een verstandelijke beperking’.

.