Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Miet de Letter, Tom Steeland & Patrick Santens
Het hemd met de onmogelijke knopen. Praktische gids op jouw weg met de ziekte van Parkinson
ISBN: 9789044134889
Aantal Pagina's: 204
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 30,40
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

En plots laten mijn vingers het niet meer toe een hemd te knopen... Het vernemen van de diagnose van de ziekte van Parkinson gaat veelal gepaard met een zoektocht naar informatie en de hoop op innovatieve behandelingen die de ziekte kunnen afremmen, stopzetten of genezen. Het world wide web voorziet jou van informatie, soms correct en diepgaand, maar vaak ook minder betrouwbaar of onjuist. Dit boek wil tegemoetkomen aan de chaos aan online-informatie door op een gestructureerde manier wetenschappelijk betrouwbare kennis aan te bieden. De ziekte van Parkinson is een bijzondere ziekte, waarbij ook het leren omgaan met de symptomen een hele uitdaging is. Naast een bron van informatie wil dit boek een praktische gids zijn op jouw weg met de ziekte van Parkinson. Dit is een boek voor personen met de ziekte van Parkinson, hun partner, kinderen en hun bredere omgeving.Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
EditoriaalOver de auteur(s):

Miet De Letter is als onderzoeker en docent verbonden aan de UGent en voorzitter van Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen. Haar wetenschappelijke expertise rond de ziekte van Parkinson grijpt ze aan om studenten en cursisten op te leiden naar een steeds betere zorg voor personen met de ziekte van Parkinson.
Tom Steeland is als zelfstandige logopedist gespecialiseerd in parkinsonzorg. Met een team van logopedisten heeft hij een jarenlange ervaring opgebouwd in de thuisbegeleiding van personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Hij streeft naar een parkinsonzorg in interdisciplinair samenwerkingsverband, waarbij de persoon achter de patiënt met de ziekte van Parkinson centraal staat.
Patrick Santens is neuroloog in het UZ Gent en hoogleraar neurologie aan de UGent. Zijn hoofdspecialisatie situeert zich in het vakgebied van de bewegingsstoornissen, in het bijzonder de ziekte van Parkinson en aanverwante stoornissen.