Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Dominiek Lootens
Inclusief verhalend werken met mensen met een verstandelijke beperking
ISBN: 9789044133882
Aantal Pagina's: 114
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 19,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is sterk in beweging. Steeds meer mensen met een beperking verruilen de instelling voor een plaats in de lokale gemeenschap. Daardoor worden zij uitgedaagd om een eigen netwerk uit te bouwen en te integreren in hun nieuwe leefomgeving. Tellen ze werkelijk mee als volwaardige burgers? Is er een luisterend oor voor hun verhaal? Blijft het, met alle goede bedoelingen, opnieuw bij ‘zorgen voor hen’ of ontstaat er ook een ‘leven met elkaar’?

Inclusief verhalend werken is bedoeld als oefenplaats, vrijplaats of ‘tussenruimte’ voor maatschappelijke integratie. Het is een plek waar projectpartners zichzelf kunnen uitdrukken en wederkerige relaties aangaan. Bij inclusief verhalend werken volstaat het niet om een levensboek te maken of een biografische paragraaf in te vullen. Mensen met een verstandelijke beperking nemen het narratief project en de sociale actie die erop volgt zelf mee in handen. Dit boek nodigt professionals en beleidsmakers uit om hun visie en hun praktijk rond levensverhalen te verbreden en te verdiepen. Het geeft inzicht in de nieuwste ontwikkelingen binnen Disability Studies en Inclusive Research. Het biedt concrete handvatten om zelf inclusief verhalend aan de slag te gaan.Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):

Dominiek Lootens is vormingsverantwoordelijke bij Caritas Antwerpen (DNGW) en stafmedewerker bij Caritas Vlaanderen (CAIROS). Daarnaast is hij gastdocent aan de PTHV en vicevoorzitter van SIPCC. Hij is een pionier in het opzetten van trainingen rond het werken met levensverhalen met mensen met een verstandelijke beperking. Hij schreef dit boek in opdracht van Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders in Woerden.