Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Kinet & K. Baeten (red.)
Psychoanalyse als seksuologie? Libido van gesel tot gezel (Reeks Psychoanalytisch Actueel, nr. 20)
ISBN: 9789044132823
Aantal Pagina's: 300
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 32,80
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Een van de moeilijkheden van de psychoanalyse is en blijft haar focus op de kinderlijke, polymorf perverse seksualiteit. Samen met de levensgeschiedenis en haar min of meer traumatische ervaringen drukt deze seksualiteit op ons bestaan haar stempel. Drift, libido, lust, genieten of jouissance spelen echter niet alleen in ons liefdesleven een sleutelrol. We zijn ook maar niet alleen dieren met alle gelijkenissen en verschillen. Voor de mens heeft het seksuele onvermijdelijk iets traumatisch. Het bestookt en ontwricht ons van binnen uit. We worden er bovendien op vaak enigmatische wijze mee geconfronteerd. Zeker is de psychoanalyse niet in het minst een seksuologie. Het verwijt van panseksualisme aan Freuds adres is terecht. Seks is dan welteverstaan niet alles, maar seks is wel in alles. De zogenaamde seksuele revolutie heeft ons bij nader toezien amper uit onze seksuele ketenen bevrijd. Onze libido is nu eens een zegen, dan weer een gesel. Het belang van seksualiteit dreigt tegenwoordig ook binnen de psychoanalyse te worden verdrongen. Het is dus de hoogste tijd voor hedendaagse stemmen, een prima thema dus voor reeds het 20ste boek in de reeks Psychoanalytisch Actueel.

Met bijdragen van Mark Kinet, Koen Baeten, Paul Moyaert, Ariane Bazan, Susann Heenen-Wolff, Patrick Meurs, Lut De Rijdt, Stephanie Koziej, Jens De Vleminck, Bart Duron, Jantien Seeuws, Manora Van Craen en Piet Nijs.Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Inleiding

Over de auteur(s):

Mark Kinet is psychiater in CPP Kliniek St.-Jozef Pittem, hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel, bestuurslid Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Hij voert psychoanalytische praktijk te Sint-Martens-Latem, www.markkinet.be
Koen Baeten is doctor in de wijsbegeerte & moraalwetenschappen, master familiale & seksuologische wetenschappen, master godsdienstwetenschappen en psychoanalyticus (BSP). Hij is verbonden aan het Kenniscentrum HIG te Schaarbeek en werkt in praktijk Anthe te Kontich.