Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. De Letter & M. Miatton (red.)
Parkinsonrevalidatie. Een interdisciplinair plan
ISBN: 9789044132304
Aantal Pagina's: 292
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 34,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Onze maatschappij streeft steeds meer naar een efficiënte, hoogstaande gezondheidszorg die betaalbaar blijft voor iedereen. Dit is een mooie evolutie, maar daar staat een verantwoordelijkheid tegenover. Een verantwoordelijkheid die in de toekomst niet alleen de overheid zal treffen, maar ook de zorgverleners en zeker de patiënten. In dit boek tonen zorgverleners aan hoe zij hun verantwoordelijkheid willen opnemen in de evolutie naar meer kwalitatieve en betaalbare zorg bij personen met een degeneratieve aandoening, in het bijzonder de parkinsonismesyndromen.

Als de zorgverleners dezelfde doelen en werkwijzen voor ogen hebben, zal de revalidatie gerichter verlopen en tijdig kunnen bijgestuurd worden, waardoor de efficiëntie van de zorgverlening verhoogt en de levenskwaliteit van de patiënt verbetert. De invoering van een interdisciplinair preventiebeleid is een eerste aanzet om het aantal ziekenhuisopnames terug te dringen. Dit boek hoopt elke professionele zorgverlener te inspireren om zowel mono- als interdisciplinair de zorg voor personen met een parkinsonismesyndroom vooruit te helpen.Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):

Miet De Letter is master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen en doctor in de Sociale Gezondheidswetenschappen. Ze is verbonden aan de Vakgroep Spraak-, Taal en Gehoorwetenschappen van de Universiteit Gent en aan de dienst Neurologie van het Universitair Ziekenhuis Gent. Sinds 2012 is ze voorzitter van Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen.

Marijke Miatton is master in de Psychologie en doctor in de Medische Wetenschappen. Ze is verbonden aan de dienst Neurologie van het Universitair Ziekenhuis Gent, en aan het Laboratorium voor Experimentele en Klinische Neurofysiologie, neurobiologie en neuropsychologie (lken-3). Sinds 2012 is ze penningmeester van Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen.