Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Nel Hofmeester
Leerroutes Dyslexie. Module 1: Ontwikkel je eigen leerstijl
ISBN: 9789044132038
Aantal Pagina's: 220
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 25,70
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Als je dyslexie hebt, weet je wat dyslexie voor jou betekent en wat je ouders en remedial teacher daarover hebben verteld. Dat mondiaal gezien wetenschappers zich bezighouden met dyslexie, dat er verschillende opvattingen over zijn en dat dyslexie niet voor iedereen hetzelfde betekent, is vaak niet bekend. Studenten met dyslexie komen hier vooral hun zwakke kanten tegen.

Deze module kijkt naar ieders sterke kanten, naar hulpmiddelen en naar de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Gewapend met deze kennis en inzichten inventariseren we de problemen die je met lezen en schrijven tegenkomt en zoeken we uit hoe je die optimaal kunt aanpakken op een manier die bij jouw dyslexieproblemen en sterke kanten past.

Ook de volgende onderwerpen komen aan bod: regelingen ‘studeren met dyslexie’, hulpmiddelen, dyslexie en ‘lifestyle’, de kunst van het lezen, de kunst van het schrijven.

Uit de evaluaties van de studenten noteren we onder meer volgende sterke punten van deze module:

• Dat er goed en duidelijk wordt uitgelegd wat dyslexie is en wat de kenmerken zijn. Hoe je deze kan benutten en waarom sommige dingen moeizamer gaan dan bij anderen.
• Herkenning. Het leren kijken naar dyslexie en een positieve manier. • Dat je kunt praten over je dyslexieproblemen.Dat er een duidelijke en rustige lesvorm wordt gebruikt waarin er veel met de inbreng van studenten wordt gedaan.
• Dat we tips kregen over concentratie en dat we ook een keer de positieve punten van dyslexie kregen te horen.
• Dat ik toch nog veel dingen heb geleerd waarvan ik niet wist dat die ermee te maken hadden, terwijl ik dacht dat ik alles wel wist.

Bij dit boek hoort een downloadbaar bestand. Met de code die u in het boek vindt kunt u dit bestand op www.dl.garant-uitgevers.eu downloaden.Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):

Nel Hofmeester studeerde Neerlandistiek, met specialisatie taalbeheersing, aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte vele jaren aan de Hogeschool Rotterdam waar ze de Helpdesk Dyslexie opzette en een beleid ‘studeren met een functiebeperking’ ontwikkelde en implementeerde. Ze publiceerde ‘Studeren met dyslexie’ (2002) en was (mede-)auteur van verschillende publicaties op het gebied van studeren met dyslexie. Zij is directeur van Verborgen Schatten, gevestigd te Amsterdam.