Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


T. Vanoutrive & K. Boussauw
Het mobielste land ter wereld. Een dialoog over duurzame mobiliteit
ISBN: 9789044131659
Aantal Pagina's: 200
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 25,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Hoewel België nog nooit zo mobiel is geweest, gaat er geen week voorbij zonder dat het verkeer ter sprake komt als bron van frustratie, vervuiling, onveiligheid en klimaatverandering. De opkomst van het ethische principe van duurzaamheid heeft het mobiliteitsdebat nog complexer gemaakt. Want hoe gaan bereikbaarheid, vlot verkeer en duurzaamheid eigenlijk samen? Tal van verwante kwesties, zoals economische marktwerking, ruimtelijke ordening, verkeersinfrastructuur en openbaar vervoer, maken het moeilijk om een heldere visie op duurzame mobiliteit te ontwikkelen.

Dit boek gaat met een frisse blik op zoek naar de mechanismen achter de mobiliteit en de opties voor een duurzamere toekomst. Geïnspireerd door Socrates doen de twee auteurs dit in dialoog met elkaar en met enkele intrigerende personages. In een aangepast decor behandelt elk hoofdstuk een aspect van het basisthema: niet alleen bereikbaarheid, de files en de vervoermiddelen komen aan bod, maar ook de ruimtelijke ordening, het logistieke systeem, verkeersveiligheid en vervoersarmoede.

Het boek richt zich tot iedereen die uit interesse, vrijwillig of professioneel, bezig is met mobiliteit, en bij uitbreiding met milieu en ruimtelijke ordening. De dialogen maken het thema licht verteerbaar, waardoor het werk geschikt is voor een breed publiek.

Een eerlijk, vlot leesbaar en erg verhelderend discours dat een onbevangen beschrijving geeft van het hedendaagse mobiliteitsdebat. [...] Een aanrader is het zeker.
Ruimte, jrg. 6, nr. 22, blz. 94

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord

Over de auteur(s):
Thomas Vanoutrive is verbonden aan het Departement Transport en Ruimtelijke Economie van de Universiteit Antwerpen. Hij is geograaf en ruimtelijk planner en behaalde een dubbeldoctoraat in de toegepaste economische wetenschappen en de geografie.

Kobe Boussauw is postdoctoraal onderzoeker aan de Afdeling Mobiliteit en Ruimtelijke Planning en aan de Vakgroep Geografie van de Universiteit Gent, en is daar ook verbonden aan het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Hij is burgerlijk ingenieur-architect, ruimtelijk planner en doctor in de geografie.

Rocky Zutterman verzorgde de tekeningen en het omslagontwerp.