Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Ilse Aerts & Peter Buys
Mijn zelfportret. Groepswerk rond zelfbeeld voor adolescenten met autisme (SEN-Publicaties, nr. 3)
ISBN: 9789044127713
Aantal Pagina's: 196
Status: In bijdruk / herdruk - bestelbaar - nog niet leverbaar
Prijs: € 24,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Zowel ouders als begeleiders voelden de afgelopen jaren een bijzondere behoefte aan het begeleiden van adolescenten met autisme. Vanuit deze vaststelling werd door medewerkers van Het Raster gestart met een specifiek werkpakket voor deze leeftijdsgroep.

Onverbloemd, zelfkritisch en geheel in de eigen radicale ‘autistische stijl’ onderzochten adolescenten met autisme zonder terughoudendheid het eigen waarnemen, denken, voelen en handelen.

Dit boek is een neerslag van de weg die ze volgden. Het beschrijft een reeks zorgvuldig uitgetekende groepssessies met focus op het (zelf)portret. Naast inhoudelijke thema’s biedt het zowel een leidraad voor zelfonderzoek in groep als een praktische handleiding voor professionelen. Het helpt jongeren met autisme in de ontwikkeling van een positief realistisch zelfbeeld. De ontwikkelde technieken en methodieken betekenen voor hulpverleners een meerwaarde voor respectvolle en kwalitatieve ondersteuning aan cliënten met autisme.

"een aanrader voor begeleiders in verscheidene setting: het staat bol van tips en bruikbare methodieken om de dialoog met de persoon met autisme te verdiepen"
Tijdschrift voor Welzijnswerk (jrg. 37, nr. 336, blz. 44)

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave


Over de auteur(s):
Ilse Aerts, orthopedagoog, was jarenlang thuisbegeleider-teamcoöordinator bij Het Raster. Momenteel is zij educatief medewerker bij Autisme Centraal, gevestigd in Gent.
Peter Buys, psychologisch assistent, is thuisbegeleider bij Het Raster, een thuisbegeleidingsdienst voor de doelgroep ‘Autisme’, met vestigingen in Antwerpen en Vilvoorde. Deze uitgave is gerealiseerd op initiatief van SEN – Steunpunt Expertisenetwerken in Antwerpen.


SEN-Publicaties