Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


R Broesder, A Donkers, J Franchamps, A Goijaarts, J Nammensma, SL Goei, W Oosterhoff, M van Oudheusden, S Sliepen, A Wösten
Een vangnet van zorg. Aandacht voor alle leerlingen in het VO en MBO
ISBN: 9789044126150
Aantal Pagina's: 104
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 14,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Wie aandacht wil geven aan elke leerling op school en in de klas moet als leerkracht ook heel veel weten van die leerling. Een bekwame leerkracht laat een leerling ontdekken wat hij of zij al weet. Dat geldt zeker voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs. Daar gaat dit Cahier over. Het past in de onderwijswerkelijkheid met Passend Onderwijs in het vooruitzicht. Het gaat over teamgerichte samenwerking, over goed klassenmanagement, over de waardering van gedragsproblemen, over hoe in een oplossingsgericht gesprek de leerling zich bewust wordt van de eigen krachten, over hoe je je een beeld vormt van de sfeer in je klas. Zaken waar je niet om heen kunt als je elke leerling optimaal kansen wilt bieden.

Dit Cahier biedt ook concrete handreikingen. Zo is voor veel leerlingen juist de natuur, het buiten-zijn de toegesneden leerschool. Dat kan door met de natuur aan de slag te gaan, maar ook door juist in die uitdagende omgeving van het buiten-zijn jezelf beter te leren kennen en je ‘durf’ te vergroten of te leren inschatten. Voortdurend op zoek naar jezelf.

Veel leerkrachten kiezen na hun bacheloropleiding ervoor om ook het masterdiploma te behalen. Door middel van praktijkonderzoek gaan zij op zoek naar verbetering van hun onderwijskracht. Dan leren zij de leerlingen beter kennen en dan leren ze bijna te voorspellen wat die leerling van hen vraagt. Zo’n leerkracht weet waarom die leerling dat van hem of haar vraagt. Zo’n leerkracht doet recht aan de persoon van de leerling. En dan krijgt onderwijs die waarde die goed onderwijs verdient: ervoor zorgen dat elke leerling zich naar eigen vermogen kan ontwikkelen. Een bruikbare last die de moeite waard is om mee op pad gestuurd te worden in het leven.

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave


Reeks Cahiers Speciale Onderwijszorg: