Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


J. van Acker
Gezinsproblemen oplossen. Opvoedings- en gedragsproblemen toegelicht
ISBN: 9789044125405
Aantal Pagina's: 233
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 24,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Heel wat problemen die binnen het gezin opduiken, zijn niet zo eenvoudig op te lossen. De wortels van conflicten liggen vaak erg diep en pogingen om gezinsverhoudingen te verbeteren botsen vaak op onbegrip en onwil. Een helpende hand van buitenaf is daarom vaak aangewezen. In dit boek worden twintig voorbeelden van gezinsproblemen besproken. Ze variëren van gedragsmoeilijkheden bij heel jonge kinderen tot opstandig gedrag bij pubers. In andere casussen gaat het om ruzie tussen de gescheiden ouders of over ouders die zich grote zorgen maken over de ontwikkeling van hun geadopteerd kind.

De besproken voorbeelden weerspiegelen de gezinsopvoeding van deze tijd: de meeste kinderen groeien op bij vader en moeder, anderen bij een alleenstaande ouder, bij holebi’s, bij adoptieouders of gedeeltelijk bij de grootouders.

Ook het medium waarin deze casussen zijn behandeld, is van deze tijd. Ouders signaleerden hun problemen via e-mail aan de therapeut en kregen per kerende e-mail advies en begeleiding.

Hoewel enigszins afstandelijk, laat deze communicatievorm een snelle maar overdachte dialoog toe. Dit boek geeft deze dialogen nagenoeg letterlijk weer en elke casus wordt gevolgd door deskundig commentaar waarin de essentie van de hulpverlening aan gezinnen wordt toegelicht. Daardoor is dit boek allesbehalve een droog theoretisch traktaat, maar een plaats waar concrete vragen over problemen gekoppeld worden aan advies uit de dagelijkse praktijk van de therapeut.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Juliaan van Acker is emeritus hoogleraar Orthopedagogiek aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Hij houdt een pedagogische adviespraktijk in Antwerpen.