Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


P. Depessemier & C. Andries
Gl&schr. Test voor gevorderd Lezen en Schrijven
ISBN: 9789044123883
Aantal Pagina's: 160
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 150,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om te kunnen navigeren in onze maatschappij. In uiteenlopende contexten (school, werk, vrije tijd, verkeer …) heeft men deze vaardigheden voortdurend nodig. Niet iedereen slaagt er echter in om het lees- en schrijfproces voldoende onder de knie te krijgen, wat vaak moeilijkheden en frustraties met zich meebrengt.
In de hulpverlening is er ruime aandacht voor deze problemen. Wat tot op vandaag nog ontbrak was genormeerd Nederlandstalig materiaal om +16-jarigen te diagnosticeren.
Met deze publicatie wordt deze leemte ingevuld. Zowel tests ter beoordeling van het lezen en spellen, als materiaal om de belangrijkste deelvaardigheden te evalueren komen aan bod. In deze handleiding wordt het theoretische model over lezen en schrijven toegelicht en worden de constructie, instructie en interpretatie van de tests uitgewerkt. In de bijhorende website http://www.gletschr.eu is al het testmateriaal opgenomen en is het mogelijk de ruwe scores in percentielscores omzetten.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):

Pieter Depessemier is licentiaat in de pedagogische wetenschappen en werkte aan deze tests als doctoraatsbursaal aan de Vrije Universiteit Brussel.
Caroline Andries is als hoofddocent verbonden aan de vakgroep Klinische en levenslooppsychologie van de Vrije Universiteit Brussel. Zij doceert o.a. de opleidingsonderdelen ‘Psychopathologie bij kinderen en adolescenten’, ‘Leerstoornissen’ en ‘Orthodidactiek’. Zij is promotor van dit onderzoek naar lees- en schrijfvaardigheden bij laatadolescenten.