Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Kinet
De wetenschap van de liefde en de kunst van de computeranalyse
ISBN: 9789044123630
Aantal Pagina's: 178
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 23,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Veel wetenschappelijke en/of psychologische geschriften over de liefde zijn steriel. Ze zijn aseptisch en/of prekerig. Liefde wordt er ontdaan van haar exces en haar waanzin en krijgt aldus een bloemkoolgeurtje of andere huis-, tuin- en keukenproporties.
Sommige psychoanalytici zien de romantische liefde met haar idealisering van het liefdesobject zelfs kort en bondig als een teken van neurose. Ze zou een onaangepaste poging zijn afhankelijkheidsproblemen op te lossen of wordt beschouwd als een soort adolescente fixatie.

En dat terwijl de liefde een bij uitstek menselijke prestatie is. Ze is universele sublimatie en creatie, triomf van de subjectiviteit en van de verbeelding. Ze is tegelijk symptoom en artefact, gepruts en meesterwerk. Zij is alom gekende illustratie van het feit dat er veel fantasie nodig is om met de werkelijkheid te leven…

Deze essays over de liefde en over de virtuele realiteit begeven zich in het grensgebied tussen psychoanalyse en filosofie, wetenschap en literatuur. Ze richten zich in hun stijl en opzet tot een breder, (cultuur)minnend publiek.

Uit de inhoud:
Volledige Inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Mark Kinet is als psychiater en hoofdgeneesheer verbonden aan de Kliniek St-Jozef - Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie - te Pittem (B). Hij is voormalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie, aangesloten bij de Belgische School voor Psychoanalyse en coördinator van de reeks 'Psychoanalytisch Actueel'.

"Regelmatig moest ik grinniken om de woordspelingen van de auteur, die een grote eruditie ten toon spreidt in de veelheid van onderwerpen die hij aansnijdt (...). Het is een speels en prikkelend boekje geworden, licht verteerbaar terwijl het ook aan het denken zet."
Tijdschrift voor Psychotherapie