Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


G. ter Veer & P. Vermeulen
Beleggen op de golven. Een studie naar vijf golven in de economie met twee beleggingskaarten: illustratie van twee visies op de toekomst
ISBN: 9789044123609
Aantal Pagina's: 248
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Om goed te kunnen beleggen moet men visie hebben. Men moet de toekomst kunnen lezen en inschatten wat die zal brengen. Dat is echter niet evident. Nochtans voorspellen de auteurs van dit boek dat we – in tegenstelling tot wat we vandaag meemaken – in de komende tien jaar een periode van wereldwijde economische groei tegemoet gaan. Ze baseren deze visie op de studie van de diverse kortere en langere golven in de economie. Aan de hand daarvan gebruiken ze een beleggingskaart die reeds gedurende decennia houvast heeft geboden en waarop de lange golf, ook wel de Kondratieffgolf genoemd, zichtbaar is. Op die golf worden de zes belangrijke scenario’s zichtbaar die zich op lange termijn voordoen met hun vaste volgorde: herstel, creatieve transformatie, voorspoed, recessie, chaotische neergang en depressie. In welk scenario de economie belandt, hangt onder meer af van hoe sterk bepaalde machten in de maatschappij zich verhouden. Die verschuiving van de machten gaat in een vaste cyclus en veroorzaakt de lange golf in de economie met zijn langdurig gemiddeld goede en slechte tijden. In de huidige fase staan het bedrijfsleven en individuen sterk, en dat staat borg voor een hoge stijging van de productiviteit en innovaties. Toename van de productiviteit is vele malen belangrijker voor economische groei dan schuldafbouw. Daarom gaan we wereldwijd – met de Emerging Markets voorop – een sterke groei tegemoet, vooral als de overheid zijn nieuwe macht inzet door te investeren in infrastructuur.

De groei in de wereld rustte de afgelopen jaren op drie pijlers: de ICTRevolutie, de opkomst van grote Emerging Markets en de Financiële Revolutie met de Asset Economy. Alle drie zijn zwaar ontspoord (de ICT-Revolutie in 2000-2003, de Emerging Markets in de Aziëcrisis van 1997-1998 en de Financiële Revolutie in de Kredietcrisis van 2008-2009). De eerste twee pijlers kennen een sterke heropleving en dat valt ook te verwachten voor de derde pijler. Daarenboven biedt de Groene Revolutie een nieuwe pijler voor een aanzienlijke duurzame groei in de toekomst.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Gerhard ter Veer is voormalig directeur vermogensbeheer van PVF in Amsterdam, dat later opging in het Engelse F&C Asset Management Plc. Peter Vermeulen is strategist bij F&C (Netherlands).