Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


R. Reynders & C. Langers
Afasietherapie plus. Associatieoefeningen voor patiënten met semantische stoornissen
ISBN: 9789044123302
Aantal Pagina's: 163
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 21,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Iedereen die werkt met mensen met afasie, wordt geconfronteerd met moeilijkheden in het begrijpen van de betekenis van een woord. Dit boek biedt een verzameling van associatieoefeningen voor patiënten met deze moeilijkheden, waarbij dit semantisch probleem samenhangt met de woordvindingsmoeilijkheden. Het receptief en het productief lexicaal-semantisch niveau zijn gestoord en de koppeling aan het woord uit de semantische velden gebeurt niet.
Deze oefengang helpt patiënten om zoekstrategieën te ontwikkelen en hen voor te bereiden op de selectie. Hij wordt in het begin zuiver receptief gehouden. In de taal is er immers een constante wisselwerking tussen receptie en productie.
De hier bijeen gebrachte oefeningen kunnen gebruikt worden voor de behandeling van patiënten met moeilijkheden in het begrijpen, als hulpmiddel bij woordvindingsstoornissen en in therapie voor geheugentraining.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Renée Reynders is verbonden aan het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Zij staat er voornamelijk in voor de diagnostiek en de therapie van patiënten met neurologische spraak- en taalstoornissen. Daarnaast werkt zij als zelfstandig therapeute. Crien Langers is betrokken bij het onderzoek en ontwerpen van didactisch materiaal voor afatici. Ze zijn beiden master in de logopedie.