Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Kinet (Red.)
Psychoanalyse en/van het systeem. Bij jongeren en hun gezin (Reeks Psychoanalytisch Actueel, nr. 7)
ISBN: 9789044122589
Aantal Pagina's: 198
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 23,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Gezin en jongere zijn altijd enigszins elkaars symptoom. Het is voor de betrokkenen vaak verre van duidelijk wie wat veroorzaakt en hoe. De complexe, want niet-eenduidige en niet-lineaire oorzakelijkheid die hierin speelt, is groot. Wie speelt welke rol en waarom in het ontstaan en/of het voortbestaan van de problemen? En hoe kan hiermee psychotherapeutisch worden gewerkt?
Dit boek staat stil bij de integratie tussen psychoanalytische en systemische perspectieven in de psychiatrische en psychotherapeutische behandeling van jongeren. De psychoanalyse is goed geplaatst om dit te overzien: Wellicht beschikt zij over de meest uitgebreide kaart om het psycho(patho)logische gebied te beschrijven. Haar theorie laat ook toe het steeds complexe ontstaanskarakter van psychische stoornissen tot haar recht te laten komen.
Psychoanalytici, psychoanalytisch (kinder)psychotherapeuten en systeemtherapeuten met analytische affiniteiten zorgen voor multiculturele bijdragen vanuit diverse behandelvisies en -settings. Iedereen die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en hun gezinnen zal in dit boek inspiratie vinden.

Uit de inhoud:
M. Kinet: Ik weet niet hoe, ik weet niet waarom we op elkaars systeem werken – L. Van Compernolle: Mijn gezin, dat ik zal gehad hebben – G. Everaert: Nothing Compares 2U. Integratie van gezinsbegeleiding tijdens het dynamisch proces van individuatie/separatie – R. Vandenborre: Het verschil maken. Klinische psychotherapie met adolescenten – B. Hillewaere: Bouwstenen voor een integratieve therapie voor gezinnen met adolescenten – J. De Vos: Een winterjas moet een paar maten te groot zijn. Over intermediaire ruimte in de systeemtherapie – G. Larner: Over het weten niet te weten. Naar een gemeenschappelijke grond in psychoanalyse en familietherapie – H. Stiers en N. Vliegen: Psychoanalyse en systeemdenken. Op zoek naar de (on)mogelijke integratie.

Over de auteur(s):
Mark Kinet is hoofdgeneesheer van de Kliniek St-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, in Pittem. Hij is ook voormalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en lid van de Belgische School voor Psychoanalyse.

Zie ook www.psychoanalytischactueel.eu.