Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


A. Morbee
Kunstvakwerk. Handleiding voor een optimale samenwerking tussen een museum en een vaktechnische schoollopleiding (De Veerman Bibliotheek, nr. 3)
ISBN: 9789044122442
Aantal Pagina's: 71
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 19,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Wat de kunstenaars in het Middelheimmuseum en de studenten van een vaktechnische school in Antwerpen met elkaar gemeen hebben, is techniek. Technische onderlegdheid in materiaalkennis en hoe ermee om te gaan.
Wat hen verschillend maakt, is hun specifieke kijk op het materiaal: in de beeldende kunst staat het verhaal en de betekenis centraal, in een vaktechnische opleiding is dit de functionele realisatie. Daarenboven eist een kunstenaar de vrijheid op om grenzen te verleggen, terwijl een vakman er op staat dat zijn product in alle technische opzichten ‘klopt’.

Deze beide zienswijzen met elkaar verzoenen, was de uitdaging die het Middelheimmuseum, de kunsteducatieve organisatie De Veerman en het Stedelijk Polytechnisch Instituut Antwerpen (SPIA) aangingen onder de noemer ‘Bij-buurten op het Kiel’ , een project dat zich in de eerste plaats focust op het aantrekken van nieuwe doelgroepen in het museum.

Kunstvakwerk is de neerslag van deze verzoening, met de uitdrukkelijke bedoeling bakens uit te zetten voor andere musea met ‘moeilijk te bereiken doelgroepen’ en voor scholen die de geijkte paden even willen verlaten.
Het boek is dan ook opgevat als een handleiding die scholen, educatieve organisaties en diensten publiekswerking de nodige handvatten wil aanreiken om dit instrument zelf uit te proberen en in te zetten in de dagelijkse praktijk.
Een handleiding, met inbegrip van de do’s en don’t’s en vooral: met enkele schitterende voorbeelden tot wat voor moois dit instrument in staat is.

“De Veerman-bIbliotheek” is een reeks publicaties over kunsteducatie in diverse contexten en achtergronden. De kunsteducatieve organisatie “De Veerman “wil hiermee haar werk, onderzoek en expertise met anderen delen.
U vindt meer informatie op www.veerman.be

Uit de inhoud:
Doelstellingen – Onderdelen: partners – Benodigdheden: actoren – Montage-instructies: stappenplan – Mogelijke voorbeelden: kunstwerken – Veelgestelde vragen – Onderhoud: kunstzinnig en creatief proces

Over de auteur(s):
Annemie Morbee (°1960) formuleert graag in duidelijke bewoordingen wat anderen te vertellen hebben.
Na een journalistieke carrière van 15 jaar runt ze haar eigen schrijversbureau en (her)schrijft artikels, persberichten, brochures, websites, speeches, boeken ...
Voor de realisatie van Kunstvakwerk heeft ze tijdens de loop van het project haar ogen de kost gegeven, haar oor te luisteren gelegd in de wandelgangen en dit alles aangevuld met persoonlijke gesprekken met de deelnemers.